Spaghetti z kurkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Doskonały sposób na wykorzystanie kurek w sposób inny niż tradycyjny.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 250g makaronu spaghetti
    - 250g kurek
    - 200g mielonego mięsa z indyka
    - 1 cebula - 2 ząbki czosnku
    - pęczek koperku
    - 250ml śmietany 30%
    - sól, pieprz, papryka słodka, pieprz ziołowy
    - opcjonalnie żółty ser do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Spaghetti z kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurki czyścimy i płuczemy, większe kroimy, aby kawałki były podobnej wielkości, cebulę kroimy drobno. Rozgrzewamy patelnię i smażymy na odrobinie oleju, gdy puszczą wodę, czekamy aż wyparuje, wówczas dodajemy cebulę i podsmażamy, przyprawiamy solą, pieprzem ziołowym, czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Przekładamy do miski. W między czasie gotujemy makarok w osolonej wodzie. Mięso z indyka podsmażamy i przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką, gdy będzie gotowe dodajemy wcześniej przygotowane kurki, zalewamy śmietaną i przyprawiamy posiekanym koperkiem. Wszystko mieszamy kilka minut aż śmietana lekko odparuje. Makaron odcedzamy, dodajemy na patelnię i dokładnie mieszamy. Podajemy od razu na ciepło. Można posypać tartym serem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Kurki Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować