Spaghetti z kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kurki czyścimy i płuczemy, większe kroimy, aby kawałki były podobnej wielkości, cebulę kroimy drobno. Rozgrzewamy patelnię i smażymy na odrobinie oleju, gdy puszczą wodę, czekamy aż wyparuje, wówczas dodajemy cebulę i podsmażamy, przyprawiamy solą, pieprzem ziołowym, czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Przekładamy do miski. W między czasie gotujemy makarok w osolonej wodzie. Mięso z indyka podsmażamy i przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką, gdy będzie gotowe dodajemy wcześniej przygotowane kurki, zalewamy śmietaną i przyprawiamy posiekanym koperkiem. Wszystko mieszamy kilka minut aż śmietana lekko odparuje. Makaron odcedzamy, dodajemy na patelnię i dokładnie mieszamy. Podajemy od razu na ciepło. Można posypać tartym serem.
Komentarze