Spaghetti w sosie śmietanowo - serowym z kurczakiem i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie płuczemy pod bieżącą zimną wodą układamy do naczynia w którym podamy makaron.
2.w czasie gdy gotujemy makaron piersi z kurczaka myjemy, kroimy w niewielką kostkę i przyprawiamy mocno przyprawą do kurczaka oraz curry. Dolewamy oliwę i mieszamy dokładnie tak aby każdy kawałek był pokryty przyprawą. Następnie mięso smażymy na oleju. na złocisty kolor.
3.Do kurczaka i cukinii dodajemy ser topiony. Czekamy aż się rozpuści. Następnie dodajemy śmietankę. Dokładnie mieszamy.
4.Cukinię obieramy. Kroimy wzdłuż na połowę, a następnie na ćwiartki. Następnie kroimy w plasterki o szerokości ok 0,5 cm. Cukinię solimy. Dodajemy do zarumienionego za złoty kolor mięsa. Smażymy całość przez około 5 minut.
5.Do sosu dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz bazylię. Całość gotujemy około 5 minut. Następnie sosem polewamy ułożony na talerzach makaron. Ozdabiamy świeżą bazylią.
Komentarze