Spaghetti w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Mięso wrzucamy na rozgrzany ogień i lekko podsmażamy. Następnie do mięsa dolewamy 250 ml wody i wsypujemy sos spaghetti mieszając. Zostawiamy pod przykryciem na małym ogniu 5-10 minut.
2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie przez 10 minut.
3. Jajka roztrzepujemy dodając ser i cebulke. Doprawiamy solą i pieprzem.
4. Ugotowany makaron wrzucamy na patelnie, dolewając masę jajeczną. Smażymy na złoty kolor.
5. Ciasto francuskie dzielimy na 2 grubsze części. Na jedną nakładamy pół farszu mięsnego, a drugą przykrywamy całość i dokładnie zlepiamy boki.
6. Powyższa czynność robimy na wysmarowanej masłem blasze. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 225 stopni na 20 minut.
7. Upieczone ciasto podajemy na smażonym makaronie, dekorując potrawę pozostałym farszem spaghetti.
Porady
Ciasto przed upieczeniem można posmarować masłem lub białkiem.
Konieczne jest nakładanie farszu na ciasto w momencie gdy leży ono już na wysmarowanej masłem blasze.
Komentarze