Sos kanapkowy

4.5 (175 ocen)

  • 15 min

Sos majonezowo-pomidorowy, dobrze przyprawiony. Na pewno urozmaici każdą kanapkę :)

  • 15 min

Składniki:

  • 20 łyżek majonezu
    350 g przecieru pomidorowego
    1/2 pęczka szczypiorku
    2 ogórki małosolne - łącznie 220 g (wg przepisu "Małosolne - o kurczę!")
    1/2 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego
    1 łyżeczka czosnku granulowanego
    3 łyżeczki pieprzu ziołowego
    2 łyżeczki cukru
    2 łyżeczki soli
    1 łyżka curry
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Curry Ogórki małosolne Sosy Majonez

Sos kanapkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sos 1. Szczypiorek posiekać, ogórki pokroić w kosteczkę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Sos włożyć na jakiś czas do lodówki, aby składniki się "przegryzły".

Porady

Zamiast ogórków małosolnych, można użyć korniszonów lub ogórki kiszone, ewentualnie świeży ogórek - wtedy sos doprawić octem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Przecier pomidorowy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować