sola z patelni

4.5 (152 ocen)

  • 40 min

pyszna zdrowa ryba ! zachwyci każdego smakosza

  • 40 min

Składniki:

  • 2 świeże sole
    pieprz
    sól
    kilka łyżek oliwy z oliwek
    łyżka mąki
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Sola z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryby oczyścić , opłukać i osuszyć na papierowym ręczniku. Każdą oprószyć pieprzem , solą i obsypać delikatnie mąką. Odstawić na minimum pół godziny . Na patelni rozgrzać ok 2-3 łyżki oliwy z oliwek ułożyć ryby . Smażyć po ok 3-4 min z każdej strony . Gorącą rybkę podać z sałatką i chlebem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować