sola z piekarnika

4.48 (176 ocen)

sola jest smaczna, delikatna i nie przypalona olejem z patelni..............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • sola 10 filetów mrożonych, olej rzepakowy 1 szklanki, sok z cytryny 1 łyżeczka, przyprawa do ryb 3 łyżki, bułka tarta 1 szklanka, mąka żytnia 3/4 szklanki
Wystaw ocenę:

4.48 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Sola z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. filety soli dobrze odmrozić, najlepiej na kratce-ruszcie z piekarnika nad zlewem.................

    olej wymieszać z cytryną, przyprawą do ryb................

    tartą bułkę wymieszać z mąką żytnią................

    filety obsypać w mieszance bułki z mąką, namoczyć w oleju, znowu w mieszance bułki z mąką..............

    naczynie żaroodporne posmarować olejem, układać ciasno filety soli..............

    piekarnik nagrzać na 180 C, grzanie góra/dół, 2 poziom - piec 20 minut, następnie zmienić na termoobieg i piec z 10-15 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować