Soczyste piersi kurczaka z patelni

5 (1 ocen)

  • 35 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Soczyste piersi z kurczaka z patelni mają chrupiącą panierkę, są delikatne, aromatyczne i doskonale smakują na ciepły obiad i na zimno do pieczywa............SMACZNEGO!!!

  • 35 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • świeże piersi kurczaka 3 podwójne większe,
    jajka 3 sztuki "L",
    olej rzepakowy 2 łyżki,
    sok z cytryny 1 łyżeczka,
    sól ziołowa 2 łyżeczki,
    przyprawa do drobiu pikantna 1 opakowanie,
    tymianek 2 łyżeczki,
    olej rzepakowy do smażenia - ile potrzeba,
    bułka tarta 1 szklanka,
    mąka krupczatka 1 szklanka
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania z kurczaka

Soczyste piersi kurczaka z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Soczyste piersi kurczaka z patelni 1. Świeże, podwójne piersi z kurczaka opłukać pod zimną wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym, z każdej piersi ostrym nożem ściąć 2-3 porcje, dłonią na woreczku foliowym delikatnie naciskać aby lekko się rozbiły.

    W misce wymieszać olej rzepakowy, jajka, przyprawę do drobiu pikantną, solą ziołową, tymianek, sok z cytryny, porcje piersi włożyć do marynaty i dobrze je wmieszać w marynatę, schować do lodówki na 3 godziny.

    Mąkę krupczatkę wymieszać z tartą bułką.
  • Soczyste piersi kurczaka z patelni 2. Piersi obtaczać w bułce z mąką i smażyć na rumiano z każdej strony na gorącym oleju na średnim ogniu, usmażone odkładać na talerz i smażyć kolejną porcję piersi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować