Śnieżne sakiewki w szalikach z cynamonowymi gotowanymi jabłkami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne domowe sakiewki wypełnione miękkimi cynamonowymi kawałkami jabłek. Zdjecia nie sa niestety idealne bo robione wieczorem ale sakiewki sa godne polecenia-sa smaczne i sycące. Pyszny deser i przekąska:)

  • 60 min

Składniki:

  • 3 szklanki maki,
    1, 5 kostki miękkiej margaryny
    2 łyzeczki proszku do pieczenia,
    2 małe opakowania serki waniliowe,
    cukier waniliowy.
    łyżeczka kakao
    oraz.
    8-9 jabłek,
    cynamon , cukier , cukier waniliowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Sakiewki

Śnieżne sakiewki w szalikach z cynamonowymi gotowanymi jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiewam z proszkiem do pieczenia, dodaje margarynę, serki waniliowe , oraz cukier waniliowy i wyrabiam ciasto . Troszke ciasta odkładam na bok dodaje kakao i wyrabiam. Wyrobione ciasta chowam do lodówki na 20-30 minut.
    W tym czasie obieram jabłka nozem ze skórek, kroje na ćwiartki, wydrązam środki i wrzucam do goracej wody , gotuje je przez 5-7 minut.
    Ciasto wyjmuję z lodówki i rozwałkowuje n a gr. około ,3-4 mm , wycinam kwadraty o wiekosci ośrodek ciasta kładę kolejno ostudzone ćwiartki jabłek oprószone z obu stron cynamonem i cukrami i palcami łapie z kazdej strony ciasto , ku górze, tworząc sakiewke, Z ciemnego ciasta formuje palcami paski i zawiązuje ku górze każdą sakiewkę.
    Pieke w temp 170 s, przez 30-35 minut. Gdy ostygna, posypuję cukrem pudrem, smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować