Kanie smażone w panierce

4.5 (153 ocen)

  • 10 min

Ulubiona przekąska mojego męża w sezonie grzybowym.

  • 10 min

Składniki:

  • Świeże kanie
    przyprawa uniwersalna
    jajko
    mąka
    bułka tarta
    olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kanie smażone w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kanie oczyścić, ale nie myć wodą. Posypać przyprawą. Obtaczać kolejno w mącę, jajku i bułce tartej (jak tradycyjne schabowe). Smażyć z obu stron na rumiano. Jeść na ciepło z sosem czosnkowym.

Porady

Jeśli grzybów jest dużo, to o wiele łatwiej i szybciej będzie je usmażyć we frytkownicy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować