smażone kanie

2 (1 ocen)

najlepsze na ciepło

Składniki:

  • kanie
    jajka
    bułka tarta
    mąka
    sól
    pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Smażone kanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kanie 1. Kanie oczyścić, większe przekroić na pół i umyć pod bieżącą wodą. Osączyć.
  • 2. Posypać solą i pieprzem. Panierować najpierw w mące, potem w rozkłóconym jajku a następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać bezpośrednio po usmażeniu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kanie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować