Smażone kanie

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smażone kanie smakują łudząco podobnie do kotletów schabowych. Mogą być świetną sezonową alternatywą dla wegetariańskiego kotleta sojowego.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 kapelusze kani (bez trzonków)
    2 jajka M
    bułka tarta do panierowania (opcjonalnie pokruszone płatki kukurydziane)
    mąka pszenna do panierowania
    sól , czarny pieprz, tymianek
    masło klarowane do smażenia (opcjonalnie olej słonecznikowy)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Smażone kanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kanie oczyścić, umyć szybko pod zimną wodą i położyć blaszkami do dołu na ręczniku papierowym do odcieknięcia.
    Grzyby panierować w mące, następnie w roztrzepanych jajkach z solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i suszonym tymiankiem, a na końcu w bułce tartej.
    Kotlety smażyć na rozgrzanym maśle klarowanym na złoto z obu stron.
    Serwujemy z ziemniakami i ulubioną jarzynką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kanie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wegańska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować