smażone jabłka na zimę

4.47 (206 ocen)

idealne do naleśników, na kanapkę lub do ciasta. dzieci go uwielbiają

Składniki:

  • 2 kg oczyszczonych jabłek
    1 kg cukru
Wystaw ocenę:

4.47 (206 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Smażone jabłka na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. oczyszczone rozdrobnione jabłka smażymy na małym ogniu aż owoce całkowicie się rozpadną, następnie dodaję cukier (jeśli jabłka są bardzo kwaśne to cukru dajemy więcej) i smażymy około 15-20 min.
    gorące jabłka nakładamy do wyparzonych suchych słoików, wycieramy gwint i rand słoika i zakręcamy. słoiki odwracamy dnem do góry aż do zawekowania. zimne odstawiamy do spiżarki.

Porady

czasami można dodać odrobinę cynamonu

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować