Smalec z opieńkami

  • wyświetlono: 233 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Inna alternatywa smalcu, z sezonowymi grzybami, własnoręcznie zebranymi w lesie :)

  • 4 porcje
  • 30min

Składniki

2 kostki smalcu
1 szklanka odgotowanych i zmielonych na drobnej siatce opieniek
1 cebula
sól
ostra papryka w proszku

Sposób przygotowania przepisu:

Smalec z opieńkami

  • 1. Smalec roztopić w garnuszku, jak będzie gorący dodać posiekaną drobno cebulę i zmielone opieńki. Smażyć wszystko razem ok. 10 minut. Doprawić solą i papryką. Zlewać do słoików na gorąco i odstawić do zastygnięcia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

smalecgrzybyopieńki

Komentarze

Podobne przepisy

Smalec z czerwonej fasoli

Dodane przez: Di bloguje

Smalec z czerwonej fasoli

To propozycja nie tylko dla miłośników...

Domowy smalec z cebulką i jabłuszkiem

Dodane przez: Latosiowy-dom

Domowy smalec z cebulką i jabłuszkiem

Smalec to pyszna sprawa. Nie zajadam...

Domowy smalec z mięsem mielonym i cebulką

Dodane przez: bietka

Domowy smalec z mięsem mielonym i cebulką

Tradycyjne i pyszne domowe smarowidło...

Wiejski smalec z boczkiem i cebulką - pyszne smarowidło do chleba

Dodane przez: Moja Książka Kucharska

Wiejski smalec z boczkiem i cebulką - pyszne...

Jak zrobić prawdziwy wiejski smalec...

Smalec z fasoli

Dodane przez: agus11013

Smalec z fasoli z majerankiem

Lekki, dietetyczny smalec z fasoli...

Smalec z fasoli

Dodane przez: czarrna

Smalec z fasoli z sosem sojowym

Bezmięsna wersja smalcu, jest...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE