SŁODKO-KWAŚNY KURCZAK Z BRZOSKWINIĄ

4.49 (162 ocen)

  • 40 min

Papryka i brzoskwinia świetnie komponują się smakowo z dodatkiem piersi z kurczaka podane na ryżowej poduszeczce. Pychotka.

  • 40 min

Składniki:

  • 2 woreczki ryżu,
    pierś kurczaka,
    papryka czerwona lub żółta,
    brzoskwinie w puszce,
    3 łyżki miodu,
    2 łyżki octu
    papryka słodka
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Słodko-kwaśny kurczak z brzoskwinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy. Pierś z kurczaka myjemy kroimy w kostkę, smażymy na oliwie, dodajemy pokrojone w kostkę papryki lekko podsmażamy podlewamy odrobiną wody dusimy dolewamy syrop z brzoskwiń i brzoskwinie pokrojone w kostkę. Dusimy.
    SOS
    W szklance mieszamy miód, paprykę i ocet. Następnie dodajemy do kurczaka podgrzewamy nie doprowadzając do wrzenia. Sosem polewamy ryż.

Porady

ZAMIAST BRZOSKWINI MOŻEMY UŻYĆ ANANASA

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować