Szaszłyki z suszonymi morelami i śliwkami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Ciekawe i smaczne połączenie smaków na grilla

  • 2 godz.

Składniki:

  • około 60 dag fileta z kurczaka
    po 10 dag suszonych: śliwek, moreli i daktyli
    4 łyzki oliwy
    1 łyżka sosu sojowego
    imbir suszony, papryka słodka
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szaszłyki z suszonymi morelami i śliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet umyć , osuszyć i pokroić w gruba kostkę. Mięso oprószyć solą, pieprzem. Oliwę, sos sojowy połączyć z imbirem i papryka w proszku, wymieszać i polać mięso.

    Mięso przykryć i odstawić na minimum godzinę do lodówki. Kawałki mięsa, wyjąć z marynaty i lekko osączyć. Śliwki i morele opłukać, osuszyć.

    Mięso nadziewać na patyczki raz z morelą raz śliwką i raz z daktylem.

    Ułożyć na grillu lub patelni grillowej. Piec około 10 minut od czasu do czasu odwracając.

    Podawać z sałatką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować