Słodko-ostra pierś z kurczaka

4.5 (178 ocen)

Pomysł na obiad :)

Składniki:

  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka
    2 łyżeczki miodu
    1 łyżeczka pikantnego ketchupu
    1 łyżeczka ostrej musztardy
    Ognista mieszanka przypraw Kamis
    1 łyżka masła
    1 łyżka oleju
    1/4 szklanki białego wytrawnego wina
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Słodko-ostra pierś z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Filet w przyprawach 1. Miód, ketchup i musztardę wymieszać. Filet z kurczaka naciąć w kratkę z obu stron. Natrzeć dokładnie przygotowaną mieszanką. Oprószyć przyprawami. Odstawić do lodówki przynajmniej na pół godziny.
  • Filet z kurczaka w miodzie 2. Olej i masło rozgrzać na patelni. Fileta obsmażyć z obu stron na złoto. Podlać winem i przykryć. Dusić 10 minut. Przed podaniem pokroić w plastry. U mnie ze smażonymi w ziołach ziemniaczkami i surówką z selera. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Kurczak Miód

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować