Śliwka w czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPT z podanych składników upiec 2placki albo jeden a potem przeciąc na pól.
MASA:
z mleka i budyniu ugotować budyń wystudzić
margarynę utrzeć po wystygnieciu budyniu dodawać go po łyżce do utartej margaryny i zrobić z tego masę.
Czekolady połamać dodać do nich 6łyżek mleka i rozpuścić po przestygnięciu czekolady ale jeszcze płynną po mału dodać ja do masy budyniowej ucierając żęby się ładnie połaczyło.
Śliwki pokroić w paski i zalać winem żeby przeszły smakiem i zapachem.
wykonanie:
wystudzony biszkopt dzielimy na pół na jedna połówkę smarujemy połowę masy czekoladowej na masę drugą połowę biszkopta teraz smarujemy powidłami śliwkowymi na to układamy delicje jedną obok drugiej na delicje wykładamy drugą połowę masy na masę wykładamy śliwki i polewamy polewą czkoladowa
Komentarze