ŚLIWKA w CZEKOLADZIE

4.5 (180 ocen)

PRZEPYSZNE CIASTO NA WIELKIE ŚWIĘTO

Składniki:

  • BISZKOPT:
    8 jajek
    8 łeżek cukru
    5 łyżek mąki
    3 łyżek kakao
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    MASA:
    1 bud śmietankowy
    0.5 litra mleka

    1 margaryna bielska
    1 czekolada gorzka
    1 czekolada mleczna
    2 łyzki kakao
    3 opakowania delicji wiśniowych
    40 dag śliwek suszonych
    100 ml wina czerwonego
    1 słoiczek powideł śliwkowych
    POLEWA:
    1 czekolada gorzka
    1 czekolada mleczna
    6 łyżek mleka
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Desery

Śliwka w czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BISZKOPT z podanych składników upiec 2placki albo jeden a potem przeciąc na pól.

    MASA:
    z mleka i budyniu ugotować budyń wystudzić
    margarynę utrzeć po wystygnieciu budyniu dodawać go po łyżce do utartej margaryny i zrobić z tego masę.
    Czekolady połamać dodać do nich 6łyżek mleka i rozpuścić po przestygnięciu czekolady ale jeszcze płynną po mału dodać ja do masy budyniowej ucierając żęby się ładnie połaczyło.

    Śliwki pokroić w paski i zalać winem żeby przeszły smakiem i zapachem.

    wykonanie:
    wystudzony biszkopt dzielimy na pół na jedna połówkę smarujemy połowę masy czekoladowej na masę drugą połowę biszkopta teraz smarujemy powidłami śliwkowymi na to układamy delicje jedną obok drugiej na delicje wykładamy drugą połowę masy na masę wykładamy śliwki i polewamy polewą czkoladowa
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować