Śliwki w occie

4.5 (157 ocen)

Śliwki idealny dodatek do przystawek lub na zagryskę

Składniki:

  • 1 kg śliwek węgierek
    2 szklanki wody
    11/2 szklanki cukru
    1 łyżka miodu lipowego
    płaska łyżeczka cynamonu
    6-8 szt goździków
    4-5 ziaren ziela angielskiego
    1 szklanka octu jabłkowego (lub nie całe pól szklanki octu 10%)
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Śliwki w occie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śliwki myjemy i układamy w słoikach. Składniki na zalewę gotujemy i gorącą zalewamy śliwki. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować