ślimaki szynkowe

4.5 (193 ocen)

  • 10 min

Tanie, szybkie, smaczne i zawsze robią furorę na przyjęciach!!!

  • 10 min

Składniki:

  • ciast francuskie
    szynka szwarcwaldzka lub polędwica łososiowa
    żółty ser
    żółtko
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Ślimaki szynkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ślimaki szynkowe 1. Na rozłożonym cieście francuskim rozkładamy plastry szynki.
  • ślimaki szynkowe 2. Posypujemy odrobina startego sera i rolujemy. Następnie kroimy w 1-1,5cm plastry.
  • 3. Pieczemy w piekarniku wyłożone na płasko na papierze do pieczenia przez 5-10 min po czym smarujemy żółtkiem i jeszcze chwile zapiekamy.
    Podajemy na ciepła
    SMACZNEGO!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Sery Szynka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować