Śledzie w miodowo-cebulowym sosie

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Duża dawka jodu nawet dla tych, którzy niekoniecznie lubią tradycyjnie przyrządzoną rybę.

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 5 płatów matjasów
    4 cebule
    2 łyżki miodu
    1/2 szklanki oliwy lub oleju słonecznikowego
    2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
    2 łyżki octu winnego
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatka śledziowa

Śledzie w miodowo-cebulowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzać tłuszcz i podsmażyć na nim obraną, pokrojoną w krążki cebulę. Dodać miód, koncentrat, przyprawić solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać. Odstawić do wystygnięcia. Płaty matiasów wypłukać, pokroić na małe kawałki. W salaterce układać naprzemiennie warstwy sosu i śledzia (lub po prostu można wymieszać). Wstawić pod przykryciem do lodówki na 24 h, by smaki się przegryzły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować