Śledzie a' łosoś

4.5 (159 ocen)

  • 40 min

Polecam pyszne śledzie na wigilię.

  • 40 min

Składniki:

  • 40 dkg filetów śledziowych
    5 łyżeczek ostrej musztardy
    cytryna do przybrania
    Sos:
    3 średnie cebule
    3 marchewki
    kawałek selera
    5 łyżek oleju
    pieprz, sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie a' łosoś - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-16x6nv6 1. Filety wymoczyć w wodzie, osuszyć. Każdy posmarować musztardą, zwinąć w rulon , spiąć wykałaczką, ułożyć na półmisku.
  • image-014owjs 2. Seler i marchew opłukać , zetrzeć na grubej tarce do jarzyn. Cebule pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Dołożyć marchewkę i seler. Smażyć około 3 min. Dodać około 5 łyżek wody , dusić do miękkości. Na końcu dodać pieprz i sól do smaku, wystudzić.
  • 3. Śledzie polać sosem, przybrać plasterkami cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować