ŚLEDŹ PO CYGAŃSKU

  • wyświetlono: 2081 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 1

Wyśmienicie nadają się na świąteczny stół i jako przystawka

  • 125min

Składniki

1kg śledzi
3 duże cebule
2 ząbki czosnku
1/2 słoiczka ogórków konserwowych
mały słoiczek marynowanych grzybków
1/2 szklanki oleju z pestek winogron
1 łyżka musztardy sarepskiej
mały koncentrat
sól,pieprz
łyżeczka cukru
mleko




Sposób przygotowania przepisu:

ŚLEDŹ PO CYGAŃSKU

  • 1. Śledzie moczyć w mleku ok. 2 godziny.Cebulę ogórki konserwowe i grzybki pokroić w kostkę,czosnek przecisnąć przez praskę.Olej z pestek winogron połączyć z musztardą,koncentratem
    odrobiną soli,cukrem, dodać pokrojone warzywa.Wymieszać schłodzić.Śledzie osuszyć pokroić na kawałki polać sosem z warzywami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

śledzie

Komentarze

Podobne przepisy

image-11jg8uc

Dodane przez: monika016

Śledzie po cygańsku

Przedstawiam śledzie w klasycznej...

Śledź po japońsku

Dodane przez: przytulanka

Śledź po japońsku na sałatce

Taką przystawkę podawano dawniej...

Śledzie w sosie cygańskim

Dodane przez: justynkag

Śledz po cygańsku

Śledzie w pomidorowym sosie. Smaczne...

Śledzie po cygańsku

Dodane przez: Dalia84

Śledzie po cygańsku

Dla wielbicieli ostrzejszych smaków

Śledż po japońsku

Dodane przez: bronislawa70

Śledź po Japońsku

Dekoracyjna i smaczna przekąska.

śledź

Dodane przez: Konto nieaktywne

Marynowany śledź po szwedzku.

Tę przystawkę należy przyrządzić...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE