Śledzie po cygańsku

4.46 (183 ocen)

Przedstawiam śledzie w klasycznej wersji, które szczerze polecam.

Składniki:

  • 500g filetów śledziowych
    5 ogórków kiszonych
    1 duża cebula czerwona
    6 łyżek keczupu
    3 łyżeczki musztardy
    3 łyżki oleju
    1/2 łyżeczki papryki słodkiej
    1/2 łyżeczki papryki ostrej
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.46 (183 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie po cygańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie moczymy minimum 1 godzinę. Dokładnie osuszamy, kroimy w kwadraty.
  • 2. Ogórki i cebulę kroimy w kostkę. Mieszamy razem ze śledziami.
  • 3. Intensywnie mieszamy ze sobą keczup, musztardę, olej, paprykę słodką, paprykę ostra i pieprz. Wlewamy do śledzi, ogórków i cebuli.
  • 4. Wstawiamy do lodówki, najlepiej smakują na drugi dzień.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować