ZUPA CYGAŃSKA

4.5 (154 ocen)

  • 55 min

Prosta i pożywna

  • 55 min

Składniki:

  • 1i1/2 litra bulionu
    4-5 ziemniaków
    2 cebule
    2 czerwone papryki
    100 g chudej kiełbasy lub szynki
    3 łyżki koncentratu
    sól,pieprz,majeranek
    1/2 szklanki śmietany
    2łyżki mąki
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa cygańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać pokroić w kostkę.Cebulę pokroić w półplasterki, paprykę i wędlinę w kostkę.Ziemniaki zalać bulionem gotować do miękkości.Cebulę zeszklić dodać paprykę,wędlinę i koncentrat.Przykryć przesmażyć.przełożyć do bulionu,doprawić solą,pieprzem i majerankiem.Doprowadzić do wrzenia i gotować ok 10 minut przykryć.Do śmietany dodać mąkę wymieszać,dodać odrobinę zupy wymieszać.Wlać do zupy i podgrzać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować