Ciasto sezamowo-kokosowo-chałwowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO:
Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na dwie równe części.
2.CIASTO Z SEZAMEM:
Na patelni rozpuścić masło, miód, cukier, dodać sezam. Lekko podsmażyć i wyłożyć na jedną część ciasta. Piec 30-40 min. w temp. 180*C.
3.CIASTO Z KOKOSEM:
Z białek ubić pianę, dodając stopniowo cukier, na koniec dodać wiórki kokosowe i lekko wymieszać. Wyłożyć na posmarowaną powidłami drugą część ciasta. Piec ok. 30 - 40 min. w temp. 180*C.
4.MASA:
Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać chałwę i dokładnie utrzeć.
5.Gotową masą przełożyć ciasto tak aby ciasto z kokosem było na wierzchu.
Komentarze