Serowe paszteciki z pieczarkowym nadzieniem

  • wyświetlono: 4252 |
  • dodany do książki kucharskiej: 11 |
  • polecenia: 0

Paszteciki są doskonałym dodatkiem do czerwonego barszczu .

Beata68
  • 60min

Składniki

250 g mąki
250 g twarogu
250 g masła
1 żółtko jaja
2 łyżki śmietany
Sól
300 g pieczarek
pieprz
olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Serowe paszteciki z pieczarkowym nadzieniem

  • 1. Zmielony ser , mąkę , masło , żołtko i sól zagniatamy . Ciasto wkładamy do lodówki na 1 godzinę . Opłukane pieczarki kroimy drobniutko , smażymy na patelni , doprawiamy do smaku . Z ciasta wykrawamy kwadraty o boku 6x6 cm , nakładamy po łyżeczce farszu . Składamy ciasto na pół , przyciskamy brzegi widelcem . Paszteciki pieczemy w 200 stopniach C około 20-25 minut do zrumienienia .

Porady

Paszteciki możemy zrobić z innym farszem , np. mięsnym.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniapasztecikinadziewaneciasto serowe

Komentarze

Podobne przepisy

muszle z nadzieniem

Dodane przez: edytakkk

Muszle z nadzieniem serowo - cebulowym

Pyszna przystawka, którą możemy...

Rolada drobiowa z nadzieniem drobiowo-pieczarkowym

Dodane przez: szynszyla

Rolada ziemniaczana z nadzieniem drobiowo-pieczarkowym

Można ją podawać jako samodzielne...

gotowa rolada

Dodane przez: natalien88

Rolada serowa z zielonym nadzieniem

Tę roladę sama wymyśliłam. Nadaje...

Paszteciki ugotowane przez Kuchmistrza

Dodane przez: PolskaGotuje

Pieczarkowe paszteciki

Super przystawka zarówno do przyjęcia,...

Paszteciki z ciasta serowego z ruskim farszem

Dodane przez: juchab

Paszteciki z ciasta serowego z ruskim farszem

Bardzo miękkie pierożki z wytrawnym...

Chrupiąca babeczka z ciasta francuskiego z pieczarkowym nadzieniem.

Dodane przez: michal_gaw26

Chrupiąca babeczka z ciasta francuskiego...

Chrupiąca babeczka z ciasta francuskiego...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE