GĘSIE ŁAPKI

4.5 (167 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Ciasteczka serowe w kształcie gęsich nóżek . Smaczne , proste do wykonania , efektowne .

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 200 g masło
    200 g twaróg
    2 szkl mąka
    2 łyzki woda zimna
    1/2 szkl cukier
    3 żółtka
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Gęsie łapki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagniatamy ciasto z mąki , zmielonego twarogu , masła ,wody oraz cukru . Wkładamy do lodówki , owinięte w folię na 1 godzinę . Ciasto rozwałkowujemy , wykrawamy szklanką koła . Ciastka maczamy z jednej strony w cukrze , składamy na pół , maczamy znów w cukrze z jednej strony , składamy znów na pół i obtaczamy w cukrze . Ciastka pieczemy w 180 st C okolo 30-40 minut na złoty kolor .

Porady

Najlepiej smakują , gdy są zimne .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować