Sernik z pomarańczową polewą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki spodu zmiksować w malakserze (lub krakersy pokruszyć wałkiem i wymieszać z miękkim masłem, cukrem i cynamonem) i wyłożyć do tortownicy o średnicy 24-26 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Dobrze docisnąć i schłodzić przez ok. 15 minut w lodówce.
2.Wszystkie składniki masy serowej zmiksować w większej misce dodając w kolejności:
jajka, cukier, olej, budyń, ser. Na końcu wsypać rodzynki i wymieszać.
Wylać na schłodzony spód, piec ok. 45 minut w 170 st.
3.Składniki polewy dobrze wymieszać i wylać na upieczony sernik, piec jeszcze ok. 15-20 minut w 160 st. C.
Porady
Polewę można zrobić także z sokiem wyciśniętym z 2 cytryn.
Komentarze