Sernik z musem rabarbarowym

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Sezon na rabarbar rozpoczęty. Sernik przełożony rabarbarem to doskonały deser na upalne popołudnie.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Masa serowa:
    250ml śmietany kremówki
    1śnieżka w proszku
    1galaretka brzoskwiniowa
    350g twarożku domowego
    5łyżek cukru

    Mus rabarbarowy:
    500g rabarbaru
    4łyżki cukru
    1galaretka brzoskwiniowa

    Dodatkowo:
    Biszkopty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Kremówka Biszkopty

Sernik z musem rabarbarowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blaszkę o wymiarach 24x28 wykładamy papierem do pieczenia. Układamy biszkopty.
  • 2. Mus rabarbarowy: rabarbar myjemy, obieramy i kroimy w małą kosteczkę. Przekładamy na sitko i posypujemy cukrem, aż puści sok _15-20min. Następnie przekładamy do garnka i dusimy ok 20min pod przykryciem często mieszając. Na koniec ściągnąć z gazu i wsypać galaretkę, wymieszać. Odstawić do wystygnięcia i wylać na biszkopty.
  • 3. Masa serowa: śmietanę ubij na puch, dodaj ścieżkę, zmiksuj. Ser zmiel dodaj cukier i przełóż do śmietany, zmiksuj. Galaretkę rozpuścić w 1szkl. Gorącej wody,, pozostaw do lekkiego stężenia i połącz z masą. Gotową masę wyłóż na rabarbar. Wierzch ciasta posyp pokruszonymi biszkoptami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.49 (168 ocen)

Opublikowany w Magazynie
 Ciasto z musem rabarbarowo-truskawkowym

4.49 (168 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ciasto z musem rabarbarowym

Anyzkowo Pyszne do kawy

To może cię zainteresować