Sernik z musem rabarbarowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Blaszkę o wymiarach 24x28 wykładamy papierem do pieczenia. Układamy biszkopty.
2.Mus rabarbarowy: rabarbar myjemy, obieramy i kroimy w małą kosteczkę. Przekładamy na sitko i posypujemy cukrem, aż puści sok _15-20min. Następnie przekładamy do garnka i dusimy ok 20min pod przykryciem często mieszając. Na koniec ściągnąć z gazu i wsypać galaretkę, wymieszać. Odstawić do wystygnięcia i wylać na biszkopty.
3.Masa serowa: śmietanę ubij na puch, dodaj ścieżkę, zmiksuj. Ser zmiel dodaj cukier i przełóż do śmietany, zmiksuj. Galaretkę rozpuścić w 1szkl. Gorącej wody,, pozostaw do lekkiego stężenia i połącz z masą. Gotową masę wyłóż na rabarbar. Wierzch ciasta posyp pokruszonymi biszkoptami.
Komentarze