Sernik z musem brzoskwiniowym

4.48 (193 ocen)

  • 2 godz. 5 min

Sernik jest dobry na każdą okazję. Dodatek owoców podkreśla jego smak. Ciasto jest bardzo delikatne i wilgotne, a piękny kolor zawdzięcza brzoskwiniom.

  • 2 godz. 5 min

Składniki:

  • 1kg sera twarogowego,
    1 1/2 cukru,
    2 łyżki mąki ziemniaczanej,
    4 jajka
    8 połówek brzoskwiń z puszki w syropie,
    szklanka mąki,
    125g masła,
    pół łyżeczki proszku do pieczeni
Wystaw ocenę:

4.48 (193 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik z musem brzoskwiniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, pół szklanki cukru, masło i proszek do pieczenia łączmy razem. Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na 30minut do lodówki.

    Następnie wykładamy ciastem spód do tortownicy i podpiekamy przez 25 minut w temp. 180 stopni.
  • 2. Brzoskwinie (bez syropu) miksujemy na gładką masę.
  • 3. Ser twarogowy łączymy ze szklanką cukru, jajkami, mąką ziemniaczaną i 3/4 musu brzoskwiniowego. Dokładnie mieszamy.
  • 4. Wykładamy na spód, z pozostałej części musu robimy kleksy na wierzchu sernika.
    Pieczemy ok 80 minut w temp. 160 stopni.
  • 5. Zostawiamy w piekarniku do wystygnięcia, następnie wstawiamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować