sernik z brzoskwiniowym musem

5 (152 ocen)

Ciasto jest delikatne, śmietankowe i mało słodkie... Warstwa brzoskwiń z galaretką w trochę innym wydaniu. Smacznego!

Składniki:

  • Mus brzoskwiniowy:
    * puszka brzoskwiń
    * 2 galaretki brzoskwiniowe
    Masa śmietankowa:
    * 500 ml śmietanki 36 %
    * 400 ml waniliowego serka homogenizowanego
    * 3-4 łyżki cukru pudru
    * 3 płaskie łyżki żelatyny
    * pół paczki biszkoptów
Wystaw ocenę:

5 (152 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik z brzoskwiniowym musem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • brzoskwinie 1. Masa brzoskwiniowa:
    Brzoskwinie wyjmij z puszki i odsącz z soku, zmiksuj je.
    Galaretki brzoskwiniowe rozpuść w 500 ml gorącej wody (połowa wody podanej na opakowaniu), gdy lekko wystygnie dodaj zmiksowane brzoskwinie.
  • 2. Masa śmietankowa:
    Śmietankę ubij na sztywną pianę, dodaj serek oraz cukier puder i delikatnie wymieszaj. Żelatynę rozpuść w 4 łyżkach gorącej wody i dodaj do śmietanki – dokładnie wymieszaj. Masę śmietankową przełóż delikatnie na biszkopty i wyrównaj. Wstaw do lodówki.
  • 3. Gdy masa brzoskwiniowa będzie chłodna, przełóż ją delikatnie na zastygniętą masę śmietankową. Ponownie wstaw do lodówki.

Porady

Robiłam w szklanym wysokim prostokątnym naczyniu. Serniczek dobrze odkleja się od szkła :-)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.44 (152 ocen)

sernik z musem brzoskwiniowym

To może cię zainteresować