Sernik snickers - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na spód zagnieść i podpiec na złoty kolor w temperaturze 180°C około 15 minut.
Orzechy wrzucić do blendera, dodać cukier i zmiksować z roztopionym masłem tak długo aż osiągnie konsystencję pasty.
Cukier i ser wymieszać razem mikserem. Mieszając dodawać masło orzechowe, sól i 1/3 puszki masy kajmakowej, kolejno jajka, esencję waniliową i budyń. Wymieszać wszystko na gładką masę.Pozostała masę kajmakową, łyżeczką porozkładać na spodzie ciasta.
Gotową masę przelać na spód.
Sernik wstawić do piekarnika rozgrzanego do 150°C i piec godzinę. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i uchylić drzwiczki.Sernik pozostawić w nim jeszcze około pół godziny.
W tym czasie, czekoladę posiekać nożem na drobniejsze kawałki, dodać śmietankę, masło i roztopić nad parą wodną.
Gotową polewę przelać na sernik i oprószyć posiekanymi orzeszkami.
Sernik wystudzić i wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Komentarze