Sernik puszek

4.5 (199 ocen)

Przepis znalazłam na "Moje wypieki".Nigdy w życiu nie jadłam tak puszystego ciasta.

Składniki:

  • 1 duże opakowanie herbatników
    1 kg twarogu z wiaderka
    8 jajek
    1,5 szklanki drobnego cukru
    1 cukier waniliowy
    100 g roztopionego masła
    1 budyń waniliowy
    2 łyżki mąki pszennej
    250 ml śmietany 30 %
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik puszek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oddzielamy żółtka i białka. Żółtka ucieramy z cukrami na puszystą masę, stopniowo dodajemy twaróg, stopione masło, proszek budyniowy i mąkę. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy. Śmietanę również ubijamy i delikatnie łączymy z pozostałymi składnikami.
  • 2. Blaszkę z wysokimi bokami wykładamy papierem do pieczenia. Szczelnie układamy herbatniki. Przekładamy na nie masę serową. Pieczemy ( koniecznie w kąpieli wodnej ) przez 70 minut w 170 stopniach. Po upieczeniu pozostawiamy jeszcze na 30 minut w piekarniku. Posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować