Babka Puszek

4.47 (160 ocen)

  • 60 min

Nie może jej zabraknąć na Wielkanocnym stole. Jest prosta w wykonaniu i tania.

  • 60 min

Składniki:

  • 6 jaj
    2 szklanki mąki ziemniaczanej
    6 łyżek mąki pszennej
    2 szklanki cukru
    Kostka margaryny
    2 łyżki 10% octu
    6 łyżek oleju
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    aromat waniliowy
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.47 (160 ocen)

Babka puszek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę utrzec z cukrem na puch, wbijać po 1 jajku i nadal ucierać.
  • 2. Następnie wsypać mąkę ziemniaczaną wymieszaną z mąką pszenną i proszkiem do pieczenia. Dodać olej, ocet, aromat i starannie wymieszać.
  • 3. Wyłożyć ciasto do wysmarowanej tłuszczem formy keksowej i piec 40 minut w nagrzanym piekarniku do 180 °C. Posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować