Sernik pieczony ze skórką pomarańczową

4.67 (3 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Sernik jest zwarty ale delikatny, wilgotny, smakuje doskonale na każdą okazję a spód z ciastek kakaowych jest smacznym dodatkiem..........SMACZNEGO!!!

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • spód sernika: ciastka kakaowe 500 gram,
    masło miękkie 100 gram

    sernik: jajka 8 sztuk "M",
    cukier 1/2 szklanki,
    masło 100 gram miękkie,
    twaróg waniliowy 1 kg wiaderko,
    budyń śmietankowy 1 opakowanie,
    kaszka manna 4 łyżki,
    skórka kandyzowana pomarańczowa 100 gram,
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Serniki

Sernik pieczony ze skórką pomarańczową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sernik pieczony ze skórką pomarańczową 1. Ciastka kakaowe pokruszyć do miski, dodać miękkie masło i ręką połączyć składniki, tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, masę z ciastek wylepić na całe dno formy, schować do lodówki.

    Wszystkie składniki sernika temperatura pokojowa = do pojemnika wbić jajka, wsypać cukier, dodać miękkie masło i mikserem utrzeć do spienienia z 3 minuty.
  • Sernik pieczony ze skórką pomarańczową 2. Do masy jajecznej dodać ser z wiaderka, wsypać budyń, kaszkę manną, kandyzowane skórki pomarańczy i mikserem połączyć składniki.
  • Sernik pieczony ze skórką pomarańczową 3. Masę serową wylać do formy, piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 55 minut, do suchego patyczka.
  • Sernik pieczony ze skórką pomarańczową 4. Sernik w formie mocno wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować