Sernik na zimno z galaretkami

4.5 (156 ocen)

Pyszny serniczek z serków waniliowych z kolorowymi galaretkami, na upalne dni. W lecie nie może zabraknąć takiego deseru.

Składniki:

  • serek waniliowy - 1000 gr
    żelatyna - 3 łyżki
    śmietanka 36 % - 200 g
    cukier puder - 150 g
    herbatniki kakaowe - 350 g
    galaretki wiśniowe- 2 opak
    galaretki kolorowe - 4 szt
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Galaretki Pianka

Sernik na zimno z galaretkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki kolorowe rozpuścić każdą w szklance gotowanej wody, wylać do płaskiego naczynia, odstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Gotowe kolorowe galaretki pokroić w kostkę.
  • 2. Następne wiśniowe galaretki rozpuścić w 800 ml gotowanej wody, odstawić do lekkiego stężenia.
  • 3. Żelatynę rozpuścić w 1/2 szkl wrzącej wody, ostudzić.
  • 4. Mocno schłodzoną kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywno. Do ubitej śmietany dodawać po łyżce serka waniliowego, dalej ubijać. Następnie wlać żelatynę, zmiksować.
  • 5. Do masy serowej włożyć kostki galaretek, lekko łyżką wymieszać. Tortownicę wyłożyć herbatnikami, wylać masę serową , odstawić do zastygnięcia.
    Wierzch sernika zalać galaretką wiśniową, odstawić do lodówki nacałą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować