Sernik jogurtowy cappuccino z delicjami i galaretką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Sernik jogurtowy jest smaczną alternatywą dla sernika z twarogu, jest dużo bardziej delikatny, lekki.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jajka 6 sztuk "L",
    cukier 1 szklanka,
    jogurt gęsty naturalny 3 opakowania po 380 gram,
    kasza manna 4 łyżki,
    mąka ziemniaczana 3 łyżki,
    kakao 2 łyżki,
    cappuccino 2 opakowania,
    delicje 1 opakowanie,
    truskawki 50 dag,
    galaretka cytrynowa 2 opakowania + gorąca woda 900 ml
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki

Sernik jogurtowy cappuccino z delicjami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sernik jogurtowy capuccino z galaertką,truskawkami 1. Składniki temperatura pokojowa = jajka, cukier utrzeć mikserem do białości na kogel-mogel.
  • Sernik jogurtowy capuccino z galaertką,truskawkami 2. Dodać do masy jajecznej jogurt, cappuccino, kakao, kaszę manną, mąkę ziemniaczaną i mikserem krótko połączyć składniki.
  • Sernik jogurtowy capuccino z galaertką,truskawkami 3. Tortownica 26 cm z papierem do pieczenia, do formy wlać masę jogurtową.
  • Sernik jogurtowy capuccino z galaertką,truskawkami 4. Do masy pokroić na połowę delicje, lekko je wcisnąć do masy.
  • Sernik jogurtowy capuccino z galaertką,truskawkami 5. Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, sernik piec około 50 minut, następnie na termoobiegu w 160C piec 10 minut, w formie dobrze wystudzić.
  • Sernik jogurtowy capuccino z galaertką,truskawkami 6. Składniki temperatura pokojowa = jajka, cukier utrzeć mikserem do białości na kogel-mogel.

    Dodać do masy jajecznej jogurt, cappuccino, kakao, kaszę manną, mąkę ziemniaczaną i mikserem krótko połączyć składniki.

    Tortownica 26 cm z papierem do pieczenia, do formy wlać masę jogurtową.

    Do masy pokroić na połowę delicje, lekko je wcisnąć do masy.

    Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, sernik piec około 50 minut, następnie na termoobiegu w 160C piec 10 minut, w formie dobrze wystudzić.

    Na zimnym serniku poukładać plastry truskawek i wlać galaretkę tężejącą wymieszaną w 900 ml gorącej wody, schować do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt naturalny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować