Sernik cappuccino na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jedną galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szkl. wrzątku. Studzimy.
2.Połowę biszkoptów maczamy w galaretce. Układamy w natłuszczonej blasze (25x36 cm).
3.Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkiem na puszystą masę. Cały czas ucierając, dodajemy stopniowo serki, mleko, rozpuszczoną w 2 łyżkach wody i ostudzoną kawę. Wlewamy ostudzoną żelatynę rozpuszczoną w 1/2 szkl. gorącej wody. Dokładnie mieszamy. Wylewamy na biszkopty.
4.Gdy masa zgęstnieje, nasączamy resztę biszkoptów w galaretce i układamy na masie jeden obok drugiego. Ciasto wkładamy na 1/2 godziny do lodówki.
5.Pozostałe galaretki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Gdy zaczną tężeć, zalewamy ciasto. Wstawiamy na 8 godzin do lodówki.
Komentarze