Sernik cappuccino na zimno

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 30 min

Przygotowanie tego efektownego deseru nie wymaga dużych umiejętności.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • ● 2 szkl. mleka w proszku
    ● 3 serki homogenizowane waniliowe
    ● żółtko
    ● 25 dag margaryny
    ● 1/2 szkl. cukru
    ● 2 łyżki żelatyny
    ● 2-3 op. okrągłych biszkoptów
    ● 3 galaretki pomarańczowe
    ● 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
    ● tłuszcz do blachy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery Cappuccino

Sernik cappuccino na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jedną galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szkl. wrzątku. Studzimy.
  • 2. Połowę biszkoptów maczamy w galaretce. Układamy w natłuszczonej blasze (25x36 cm).
  • 3. Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkiem na puszystą masę. Cały czas ucierając, dodajemy stopniowo serki, mleko, rozpuszczoną w 2 łyżkach wody i ostudzoną kawę. Wlewamy ostudzoną żelatynę rozpuszczoną w 1/2 szkl. gorącej wody. Dokładnie mieszamy. Wylewamy na biszkopty.
  • 4. Gdy masa zgęstnieje, nasączamy resztę biszkoptów w galaretce i układamy na masie jeden obok drugiego. Ciasto wkładamy na 1/2 godziny do lodówki.
  • 5. Pozostałe galaretki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Gdy zaczną tężeć, zalewamy ciasto. Wstawiamy na 8 godzin do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować