Serdelki z serem

0 (0 ocen)

Biała, parzona kiełbasa z serowym dodatkiem. Wygląda i cudnie smakuje, ser bardzo wyczuwalny w kiełbasie. Takie serdelki świetnie nadają się na grilla lub ognisko.

Składniki:

  • 70 dag zmielonej łopatki wieprzowej
    30 dag startego sera mozzarella
    1 łyżeczka kminku mielonego
    1 łyżka soli ( ilość wg uznania)
    Szczypta pieprzu
    1/4 szklanki zimnej wody
    Jelita naturalne
    4 listki laurowe
    8 kulek ziela angielskiego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Ser

Serdelki z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso połączyć z serem i przyprawami ( bez ziela angielskiego i liścia laurowego), dodać wodę.
  • 2. Jelita namoczyć w wodzie, następnie przygotować maszynkę z lejkiem na kiełbasę. W jelita nabijać masę mięsną tworząc małe kiełbaski
  • 3. W dużym garnku zagotować wodę z kulkami ziela angielskiego i liśćmi laurowymi. Następnie włożyć surową kiełbasę i parzyć pod przykryciem 30 minut.

Porady

Należy kontrolować temperaturę wody, jak trochę ostygnie, podgrzewamy ją ponownie wraz z kiełbasą włożoną do garnka. Wody z kiełbasą nie można zagotować

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa Łopatka Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować