Schab zawijany z farszem i sosem z czerwonego wina.

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Bardzo smaczne i syte danie.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 360g Schabu wieprzowego
    2 szklanki wody
    1 marchewka
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    1/2 puszki kukurydzy
    1 pomidor (sparzony)
    1 mała papryka
    musztarda
    pół łyżeczki miodu
    3 łyżki ketchupu
    1 łyżeczka masła
    0,5 szklanki wina czerwonego półsłodkiego
    1 łyzka vegety
    3 liście laurowe
    3 ziela angielskie
    sól,pieprz,
    zasmażka: olej z mąką
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wina

Schab zawijany z farszem i sosem z czerwonego wina. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy na 7 kawałków, tłuczemy,przyprawiamy i chowamy do lodówki.
  • 2. Farsz:
    Jedna cebule i czosnek obieramy,kroimy i smażymy na patelni. Gdy wystygnie dodajemy kukurydze,papryke pokrojona i solimy wedle smaku.
  • 3. Do garnka wlewamy wodę, liśc, ziele, vegete i starta marchewkę na grubych oczkach i gotujemy.Cebule obieramy, kroimy i szklimy na patelni na łyżce masła. Pomidora sparzamy zdejmujemy skórkę i kroimy w mała kostke i dodajemy wraz z cebula do garnka.
  • Schab faszerowany 4. Mięso wyciągamy z lodówki smarujemy musztarda, wykładamy na nie farsz,rolujemy,wkładamy wykałaczkę i podsmażamy na patelni ze wszystkich stron. Nastepnie przekladamy do garnka,dolewamy wode aby przykryc mieso i gotujemy z 15-20 min. Potem wlewamy ketchup,miód,wino i doprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy zasmażkę i przez chwile jeszcze gotujemy.Podajemy z makaronem;-)

Porady

Można podac również z ryżem, kaszą a nawet z ziemniakami;-) Przed podaniem wyjmujemy wykałaczki...

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wino

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować