Schabowe z boczniakami

5 (1 ocen)

Smaczny i prosty obiadek :)

Składniki:

  • 6 plastrów schabu
    30 dkg boczniaków
    1 cebula
    masło
    sól, pieprz
    do panierowania:
    jajko
    bułka tarta
    sól, pieprz, słodka papryka
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schabowy

Schabowe z boczniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę posiekać i zeszklić, dodać pokrojone boczniaki, posypać solą i pieprzem, podsmażyć. Schab rozbić, posypać solą i pieprzem, na każdego kotleta nałożyć po pół łyżeczki masła i po 2 łyżki smażonych boczniaków. Kotlety złożyć na pół, panierować w roztrzepanym, doprawionym jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować