Roladki schabowe z boczniakami w sosie

4 (1 ocen)

  • 45 min
  • Dla 3 osób

Dzisiaj na obiad kotlecik schabowy, ale w bogatej wersji. Z grzybami:) danie proste w przygotowaniu a takie pełne aromatu. Doskonale sprawdzi się jako " zwykły " niedzielny obiad lub na przyjęcie rodzinne. Serdecznie zapraszam na obiad:)

  • 45 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 3 kotlety schabowe

    100 g boczniaków

    1 mała cebula

    1 duży ząbek czosnku

    1/5 szczypiorku

    2 łyżki oleju

    Sól,pieprz, papryka i majeranek- po 1/4 łyżeczki

    2 łyżki mąki

    1 -2 łyżki masła klarowanego

    1 łyżka sosu sojowego
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Roladki schabowe

Roladki schabowe z boczniakami w sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem. Oprószyć dokładnie przyprawami i odłożyć na 15 minut.
  • 2. Boczniaki drobno pokroić. Cebulę i czosnek również drobno posiekać. Wrzucić na rozgrzany olej. Gdy cebula " złapie" lekki kolor, wrzucić grzyby. Dusić około 5 minut. Zdjąć z ognia, doprawić solą i pieprzem. Dodać posiekany szczypiorek i wymieszać.
  • 3. Farsz nałożyć obficie na mięso i zrolować. Można spiąć wykłaczkami. Obtoczyć w mące.

    Masło roztopić w rondlu. Mocno obsmażyć roladki z każdej strony. Następnie wlać około 2 szklanki wody i zagotować. Zmniejszyć ogień i dusić aż odparuje 2/3 płynu. Na koniec dodać sos sojowy. Zagotować. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Boczniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować