Schab w sosie z kaszą gryczaną

4.49 (199 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Pyszny schab w sosie zasmakuje każdemu

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 2 woreczki kaszy gryczanej Kupiec

    500 g schabu

    1 cebula

    1 kostka grzybowa

    1 garść suszonych grzybów

    2 łyżki mąki

    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab w sosie z kaszą gryczaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab dokładnie myjemy pod zimną wodą. Kroimy na kotlety i rozbijamy. Smażymy je na rozgrzanym tłuszczu, aż do złotego koloru. W garnku podgrzewamy ok. 1,5 litra wody, wrzucamy suszone grzyby i kostke grzybową- gotujemy. Do garnka wkładamy usmażone kotlety. Cebulkę obieramy i kroimy w półksiężyce, podsmaażamy ją na tym samym tłuszczu co schab. Następnie wraz z tłuszczem przekładamy do garnka. Gotujemy ok. godziny. Następnie sos zagęszczamy mąką. Podajemy z ugotowaną kasza gryczaną Kupiec.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza gryczana Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować