Mini pizzerinki

0 (0 ocen)

  • 5 min

Szybka przekąska, a jaka efektywna :)

  • 5 min

Składniki:

  • 1 ciasto francuskie,
    10 kosteczek sera solankowego
    5 oliwek zielonych
    5 oliwek czarnych
    30 g żółtego sera
    1/5 czerwonej papryki
    zioła prowansalskie

Mini pizzerinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z ciasta francuskiego wycinamy szklanką kółka. Następnie układamy je na papierze do pieczenia. Układamy na nich kawałki żółtego sera, pokrojone w plasterki oliwki czarne, zielone oraz kawałki sera solankowego ze słoika oraz paseczki czerwonej papryki. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy około 15 minut. Podajemy na ciepło. Idealna przekąska na imprezę. Polecam.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy