Sangria

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Hiszpański drink na bazie czerwonego wytrawnego wina i owoców

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - wino czerwone: 750 mililitrów
    - koniak: 50 mililitrów
    - cointreau (likier pomarańczowy): 50 mililitrów
    - sok z pomarańczy (z jednej pomarańczy): 1 sztuka
    - sok z cytryny (z jednej cytryny): 1 sztuka
    - pomarańcza: 1 sztuka
    - cytryna: 1 sztuka
    - jabłko: 1 sztuka
    - gruszka: 1 sztuka
    - brzoskwinia: 1 sztuka
    - cukier: 50 gramów
    - lód w kostkach: 10 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Napoje Drink Koktajl

Sangria - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie owoce umyć dokładnie w ciepłej wodzie, osuszyć. Cytrynę i pomarańczę pokroić na cienkie plasterki. Jabłko, gruszkę i brzoskwinię obrać ze skórki, wydrążyć pestki i pokroić na małe kawałki. Owoce wrzucić do dwulitrowego dzbana i zalać sokami cytrynowym i pomarańczowym, zasypać cukrem i odstawić na pół godziny.
  • 2. Wlać wino, koniak i likier, delikatnie mieszać dopóki składniki nie połączą się i cukier się nie rozpuści. Wstawić do lodówki na 3,5 godziny.
  • 3. Do dzbana z alkoholami, owocami i sokami dodać kostki lodu, zamieszać, poczekać aż owoce opadną na dno. Dzban przybrać na przykład spiralami ze skórki cytrynowej.
  • 4. Dzban postawić na stole, rozlewać napój do kieliszków od czerwonego wina.
  • 5. Podawać między posiłkami, tak jak i po południu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Hiszpańska Impreza Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować