1.Wszystkie owoce umyć dokładnie w ciepłej wodzie, osuszyć. Cytrynę i pomarańczę pokroić na cienkie plasterki. Jabłko, gruszkę i brzoskwinię obrać ze skórki, wydrążyć pestki i pokroić na małe kawałki. Owoce wrzucić do dwulitrowego dzbana i zalać sokami cytrynowym i pomarańczowym, zasypać cukrem i odstawić na pół godziny.
2.Wlać wino, koniak i likier, delikatnie mieszać dopóki składniki nie połączą się i cukier się nie rozpuści. Wstawić do lodówki na 3,5 godziny.
3.Do dzbana z alkoholami, owocami i sokami dodać kostki lodu, zamieszać, poczekać aż owoce opadną na dno. Dzban przybrać na przykład spiralami ze skórki cytrynowej.
4.Dzban postawić na stole, rozlewać napój do kieliszków od czerwonego wina.
5.Podawać między posiłkami, tak jak i po południu.
Komentarze