Sałatka z wędzonym trewalem, brązowym ryżem i szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczna i lekka sałatka z wędzonej ryby, brązowego ryżu i świeżych warzyw.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • filet wędzony z trewala 250 gram
    ryż brązowy 100 gram
    oliwki czarne 1 duża garść
    cebula 1 szt
    sól
    pomidor 1 szt
    szpinak świeży 1 duża garść
    oliwa z oliwek 4 łyżki
    sok z cytryny 1 łyżka
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka z ryżem

Sałatka z wędzonym trewalem, brązowym ryżem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nastawić wodę na ryż, posolić. Gdy się zagotuje, wrzucić ryż i gotować przez 30 minut. Odcedzić i zostawić do przestygnięcia.
    Wędzony filet z trewala porwać na kawałki i wrzucić do miski. Dodać cebulę pokrojoną w kostkę. Oliwki pokroić na połówki i dodać do reszty składników. Dodać również przestudzony ryż. Wymieszać. Dodać pomidora pokrojonego w kostkę oraz wypłukany i osuszony szpinak, porwany na mniejsze kawałki.
    Przygotować sos z oliwy, soku z cytryny oraz pieprzu i polać nim sałatkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż Sałata Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować