Tania, szybka i łatwa w przygotowaniu wyrazista w smaku sałatka na bazie ziemniaków, jajek na twardo, świeżych pomidorów, pachnącego szczypiorku i aromatycznej wędzonej makreli to ciekawa propozycja rybnego obiadu w nowej odsłonie.
Sałatka z wędzoną makrelą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki obrać, umyć i ugotować w osolonej wodzie. Następnie wystudzić i pokroić w małe kawałki.
2.Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę.
3.Pomidory umyć, pokroić w kostkę, a szczypiorek również umyć, wysuszyć i posiekać.
4.Wędzoną makrelę dokładnie obrać i oczyścić z ości, podzielić
na mniejsze kawałki.
5.Do miski przełożyć ziemniaki, jajka, pomidory, makrelę, dodać majonez, musztardę, wszystko wymieszać, doprawić solą, pieprzem i całość ponownie dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki.
Komentarze