Sałatka z tuńczykiem i ogórkiem

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis na sałatkę z tuńczykiem i ogórkiem .

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 puszki tuńczyka w sosie
    puszka groszku konserwowego
    3 ogórki kiszone
    czerwona cebula
    duże winne jabłko
    pęczek szczypiorku
    sok z cytryny
    2 łyżki majonezu
    1 łyża jogurtu naturalnego
    sól
    pieprz
    ostra papryka
    curry
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka z tuńczyka

Sałatka z tuńczykiem i ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Groszek osączyć z zalewy. Ogórki pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w talarki. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, opłukać i pokroić w cienkie paseczki. Jabłko rozciąć na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, a resztę pokroić w drobną kostkę. Zaraz po skrojeniu skropić sokiem z cytryny, aby miąższ nie ściemniał nieapetycznie.
    Wymieszać wszystkie przygotowane składniki. Do sałatki dodać odsączonego z zalewy rozdrobnionego tuńczyka. Posypać połową posiekanego szczypiorku.
    Przygotowanie sosu
    Majonez wymieszać z jogurtem. Dodać sól, pieprz, odrobine ostrej papryki oraz curry niewielką ilość. Przed podaniem polać sosem. Podawać z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek Ogórek Sałata Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować