Sałatka z selerem naciowym i prażonymi płatkami migdałowymi

4.51 (144 ocen)

  • 50 min

pyszna

  • 50 min

Składniki:

  • Składniki:
    1 seler naciowy
    2 połówki piersi z kurczaka
    olej
    200 g płatków migdałowych
    1 puszka kukurydzy
    Puszka ananasów
    Majonez
    Sol, pieprz, papryka mielona
Wystaw ocenę:

4.51 (144 ocen)

Zobacz również:

Desery Sałatki

Sałatka z selerem naciowym i prażonymi płatkami migdałowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Piersi z kurczaka pokrajać w kostkę, posolić i usmażyć na oleju.
    2. Seler pokrajać drobniutko w plasterki.
    3. Płatki migdałowe przełożyć na suchą patelni i prażyć je.
    4. Ananasa pokrajać w kostkę.
    5. Do miski przełożyć usmażone mięso, pokrajany seler, płatki migdałowe, kukurydze, ananasa, dodać przyprawy, majonez i wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować