Steki wołowe z masłem ziołowym

0 (0 ocen)

  • 25 min

szybkie danie!

  • 25 min

Składniki:

  • Składniki:
    2 steki z polędwicy wołowej
    4 łyżki masła klarowanego
    Sól

    Masło ziołowe:
    5 łyżek masła klarowanego
    3 łyżki natki z pietruszki drobno pokrojonej
    2 ząbki czosnku

Steki wołowe z masłem ziołowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Masło ziołowe: Masło ucieram z czosnkiem i pokrojoną natką pietruszki.
    2. Steki: Roztapiam masło i smażę steki przez 4 minuty z każdej ze stron, aż będą brązowe.
    3. Zmniejszam ogień, doprawiam solą i smażę dalej 4 minuty.
    4. Steki podaje z masłem ziołowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy